Twentse e-fietsactie krijgt medewerkers op de fiets

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Via de Twentse e-fietsactie konden medewerkers van 20 bedrijven voordelig een elektrische fiets kopen. In totaal zijn 240 e-fietsen besteld en hebben 84 mensen een proefritje gemaakt.

De actie is een initiatief van Twente Mobiel en de Twentse Samenwerkende Rijwielhandelaren. Rob Soeters van Twente Mobiel vindt de actie een groot succes: 'De e-fiets is enorm in trek, maar mensen vinden het over het algemeen een erg dure aanschaf.' Deze actie helpt daarbij.

e-fiets

De 20 werkgevers stelden hun medewerkers in staat voordelig een elektrische fiets te kopen via de actie. Van tevoren kon iedere werknemer een e-fiets vrijblijvend uitproberen. Het voordeel bestond uit een bijdrage van Twente Mobiel en de kortingen van zowel de fietsfabrikanten Batavus, Gazelle, Giant, Sparta, en Trek als de fietswinkels van de Twentse Samenwerkende Rijwielhandelaren. Rob Soeters: 'Een combinatie van uitproberen, een mooie aanbieding en een eventuele aanschaf via het fietsenplan maakt het wel erg aantrekkelijk.'

Verminderen autokilometers 

Twente Mobiel, een initiatief van bedrijfsleven en overheid, wil de verkeersdrukte in de regio terugdringen. Aan het eind van het jaar zal duidelijk zijn met hoeveel autokilometers het totaal is verminderd dankzij deze actie. Twente was de eerste regio in Nederland die startte met deze e-fietsactie. In andere regio's lopen de acties nog.

Kijk hier voor de video van de Twentse e-fietsactie.

 
Auteur: Eveline Korving

Meer werknemers kiezen inhet kader van de Twentse e-fietsactie om met de elektrische fiets naar werk te komen.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.