Twente werkt aan bereikbaarheid

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min
Oo
Ook in Twente komt de bereikbaarheid steeds meer onder druk te staan. Om te voorkomen dat de regio langzaam dichtslibt, gaan het bedrijfsleven en de overheden werken aan een toekomstbestendige bereikbaarheid van Twente.

Een aantal Twentse werkgevers heeft samen met de overheden, VNO-NCW Twente, Kamer van Koophandel, MKB-Twente en de ANWB, het initiatief genomen om samen met hun medewerkers de verkeersdrukte te lijf te gaan. Om dit te bewerkstelligen is de overeenkomst ‘Twente Mobiel, Samen Slim Werken’ ondertekend. Hierin staan de acties die moeten worden ondernomen om de bereikbaarheid in Twente te verbeteren. Met dit project wil Twente het aantal autokilometers in de spits (07.00-09.00 uur en 16.00-19.00 uur) laten afnemen met gemiddeld 5% rond het jaar 2012.

 

Mobiliteitsmakelaar

Mobiliteitsmakelaar, Rob Soeters, zal samen met werkgevers op zoek gaan naar nieuwe kansen op het gebied van mobiliteitsmanagement: slimme (snelle, betrouwbare, goedkope, gezonde) manieren van reizen of niet reizen (telewerken). Ook zal hij vraag en aanbod van respectievelijk bedrijfsleven en overheden (en vice versa) bij elkaar brengen.

 

Op de website van Twente Mobiel www.twentemobiel.nl worden de alternatieven op een rijtje gezet. De site moet reizigers prikkelen om gebruik te maken van andere reismogelijkheden, zoals fiets en openbaar vervoer. De website biedt actuele informatie over het project Twente Mobiel en de bereikbaarheid in Twente. Werkgevers worden geïnformeerd over de meerwaarde van mobiliteitsmanagement en voor reizigers is er een overzicht van actuele reisinformatie. Ook wordt onder de inwoners van Twente een mobiliteitskrant verspreid.

Meer informatie

 
Auteur: Joske van Lith

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.