Twente tekent voor verkeersveiligheid

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

De veertien gemeenten in Twente en Regio Twente, het samenwerkingsverband van de veertien gemeenten,  hebben vrijdag 12 november de intentieverklaring samenwerking verkeersveiligheid Twente 2010-2014 ondertekend.

Samen met de Politie Twente, het OM, het arrondissementsparket Almelo, het Rijk, VVN, de provincie Overijssel en het Regionaal Orgaan voor de Verkeersveiligheid in Overijssel (ROVO) verplichten ze zich tot inzet om de verkeersveiligheid verder te verbeteren. Het uiteindelijke doel is om het aantal verkeersdoden en –gewonden in Twente terug te brengen.

 

De gemeenten verplichten zich tot investeringen in niet-infrastructurele verkeersveiligheid, zoals voorlichting, educatie en handhaving. Deze niet-infrastructurele maatregelen zijn belangrijk, omdat zo’n 95 procent van alle ongelukken is te herleiden naar menselijk gedrag. Er komen projecten op het gebied van educatie en voorlichting, gericht op verschillende doelgroepen. Regio Twente ondersteunt die investeringen met subsidie. Voor West-Overijssel geldt dat de provincie Overijssel die subsidie verstrekt. Ook daar is een intentieverklaring van kracht, die volgend jaar afloopt.

 
Auteur: Joske van Lith

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.