Twente Mobiel lanceert Woon-werk kostencalculator

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Twente Mobiel heeft de Woon-werk kostencalculator gelanceerd; een tool waarmee medewerkers van alle convenantpartners eenvoudig de jaarlijkse kosten van hun woon-werkverkeer in beeld zien zodat ze weten welke vervoerswijze naar het werk het goedkoopste is.

Met de Woon-werk kostencalculator krijgen medewerkers binnen 15 minuten een vergelijkend overzicht. De kosten van de auto kunnen met één of meerdere alternatieven (zoals openbaar vervoer, elektrische fiets, carpoolen) worden vergeleken. De calculator berekent niet alleen de dagelijkse kosten van vervoer, maar ook de vaste kosten en vergoedingen. Medewerkers kunnen tot de conclusie komen dat een ander vervoersmiddel een flinke kostenbesparing kan opleveren.

Projectleider René Teeuwen: ‘Bij bestaande hulpmiddelen wordt veelal uitgegaan van een vergelijking in reistijd, een kostenweergave per rit en/of een weergave van één vervoersmiddel. De kostencalculator van Twente Mobiel gaat juist uit van de totale jaarlijkse kosten van verschillende vervoersmiddelen en de combinatie ervan.’

Exclusief voor convenantpartners
De Woon-werk kostencalculator is in samenwerking met Universiteit Twente ontwikkeld en is exclusief voor convenantpartners van Twente Mobiel beschikbaar. Inmiddels zijn 55 Twentse bedrijven convenantpartner van Twente Mobiel; samen willen ze aan de slag met mobiliteitsmanagement.  

 
Auteur: Joske van Lith

Twente Mobiel heeft de Woon-werk kostencalculator gelanceerd voor convenantpartners

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.