Twente investeert 7,2 miljoen euro in verkeer en vervoer

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Regio Twente investeert in de periode 2012-2013 7,2 miljoen euro in bereikbaarheid, het fietsgebruik, goederenvervoer en openbaar vervoer in Twente. Van het totale bedrag gaat ruim 3,0 miljoen euro naar de fietssnelweg F35 en een aantal schakels in het regionale fietsnetwerk. Voor wegprojecten is er 2,9 miljoen euro beschikbaar.

Regio Twente is een van de zeven Wgr-plus regio’s in Nederland en heeft wettelijke taken op het gebied van verkeer en vervoer in Twente. Zo is Regio Twente concessieverlener voor het regionaal openbaar vervoer. Regio Twente ontvangt jaarlijks geld van het ministerie van I&M voor de uitvoering van die taken (de zogenaamde Brede Doel Uitkering BDU). Hiermee worden onder meer voorzieningen op het gebied van het openbaar vervoer, de concessies aan Connexxion en Syntus en de Regiotaxi, goederenvervoer, het hoogwaardige fietsnetwerk en infrastructuur gefinancierd. De investering van 7,2 miljoen euro komt uit het budget voor het Regionaal Mobiliteitsplan (RMP) van Regio Twente. In het RMP is vastgelegd wat Regio Twente wil bereiken op het gebied van verkeer en vervoer. Het waarborgen van de huidige bereikbaarheid van en binnen Twente en de verbetering van het totale niveau van leefbaarheid en veiligheid staan daarin centraal.

Wegprojecten

Van de 2,9 miljoen euro voor wegprojecten gaat 1,3 miljoen euro naar de gemeente Oldenzaal voor de rijbaanverdubbeling Eektestraat en de reconstructie van het kruispunt met N733/N734. Regio Twente stelde hier eerder al 1 miljoen euro voor beschikbaar. Met deze bijdrage van 1,3 miljoen euro is de financiering van dit project geregeld en kan binnenkort worden gestart met de werkzaamheden.

Goederenvervoer

Verder ontvangt de provincie Overijssel subsidies voor projecten in het kader van de verbetering kwaliteitsnet Goederenvervoer. Het gaat daarbij om de verbetering van de verkeerssituatie bij Holten, Oldenzaal en de maatregelen aan de N342 tussen Denekamp en Oldenzaal. Bij alle subsidies gaat het om cofinanciering en draagt Regio Twente bij tot maximaal 25 procent van de totale kosten.  

 
Auteur: Jacques Lorsheijd

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.