Tweede casestudy naar parkeren in Zwolse woonwijk
De parkeerdruk in woongebieden neemt fors toe en dat vraagt om een andere aanpak. KpVV en Goudappel Coffeng hebben in samenwerking met de gemeente Zwolle een tweede casestudy naar parkeren verricht, ditmaal in de Zwolse woonwijk Assendorp.
Deze tweede casestudy laat zien dat het verplaatsen van bestaande parkeerplaatsen naar de rand van de wijk, ruimte geeft voor een andere invulling, meer gericht op verblijffuncties:
- sociale ontmoetingsruimte voor bewoners;
- speelruimte voor kinderen;
- ruimte voor groen.
Experimentele start
De parkeerstrategie die uit deze casestudy naar voren komt heeft volgens de uitvoerders een onorthodox karakter. Grote verbetering van de kwaliteit van de openbare ruimte en leefomgeving is bereikbaar, de daarmee gepaard gaande hogere kosten zijn echter niet eenvoudig te financieren. Daarom wordt geadviseerd om te beginnen met kleine experimenten, om daarop voort te kunnen bouwen.
Eerste casestudy
Het KpVV, de gemeente Zwolle en de woningstichting SWZ voerden eerder een casestudy uit voor de herstructurering van de Zwolse Trapjeswijk, een gebied waarin bestaande flats zijn afgebroken en vervangen door nieuwe woningen. Succesfactoren waren interdisciplinaire samenwerking, enthousiasme en creativiteit.
Auteur: Jacques Lorsheijd
Reactie plaatsen •