Tút-en-derút in IJlst

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Basisschool De Kogge In IJlst heeft sinds kort een zogenaamde tút-en-derút-strook. Letterlijk vertaald: kus en eruit, ofwel kiss en ride. Hier kunnen ouders hun kinderen met de auto afzetten en ophalen. Parkeren is niet toegestaan. Het doel ervan is om een veilige schoolomgeving te creëren. Vijf kinderen: Kes, Sietske, Ron, Paula en Esmee, tekenen voor het ontwerp van het tút-en-derút-bord.

De IJlster basisschool is bezig met het project Verkeersveiligheidslabel. Met de tút-en-derút-strook wil de school gevaarlijke situaties tussen kinderen en automobilisten voorkomen. Leerlingen van de school ontwierpen zelf een speciaal bord om de strook te markeren. Ook de oversteekplaats bij de school is aangepast. Deze springt nu meer in het oog doordat er gekleurde buizen zijn aangebracht. Verder is een fietssluis geplaatst - verspringende buisrekken -, zodat fietsers eerst moeten afstappen, dan wel afremmen voordat ze de weg op kunnen rijden.

De school heeft ook een afsprakenlijst opgesteld voor het gebruik van de strook, waarin onder meer staat: tútsje, berntsje(s) deut en restich fortride (kusje, kindje eruit en rustig wegrijden).

 
Auteur: Margriet Verhoog

Ontwerp: Kes, Sietse, Ron, Paula en Esmee.Groep 7 OBS De Kogge.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.