TUe huldigt wereldkampioen gezinszonneauto

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Op 19 december is het Solar Team Eindhoven gehuldigd op de campus van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e). Voorafgaand was er een eretour door de Eindhovense binnenstad. Met deze tour was Stella eindelijk te zien op de openbare weg.

Stella is  ’s werelds eerste gezinsauto op zonne-energie en wereldkampioen in de Cruiser-klasse van de World Solar Challenge 2013.

Challenge gewonnen
In anderhalf jaar tijd heeft het studententeam Solar Team Eindhoven Stella ontworpen en gebouwd. Met vier zitplaatsen, een kofferbak, intuïtieve besturing en een range van 800 kilometer wist het team op Nederlands kenteken de 3.000 kilometer durende Challenge in oktober in Australië uit te rijden én te winnen. Donderdag 19 december is het team gehuldigd op de campus van TU/e. Voorafgaand reed Stella een eretour door de stad.

 
Auteur: Marieke Hut

Stella in Australie

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.