Truckspotting moet Leeuwarden bereikbaarder maken

vrijdag 16 december 2016
timer 1 min

Het vracht- en bestelverkeer in Leeuwarden wordt van 16 tot en met 23 december op camera vastgelegd. Het Leeuwarder samenwerkingsinitiatief Werk Slim, Reis Slim organiseert deze periode truckspotting. Rijkswaterstaat voert het onderzoek uit.

Bij de truckspotting worden filmcamera’s op een aantal belangrijke wegen in en om de Friese hoofdstad opgehangen. Door vracht- en bestelauto’s te registreren via beelden, kan bedrijven die regelmatig in de spits rijden worden gevraagd om wat meer buiten de spits te gaan rijden. Dat moet de bereikbaarheid in de regio te verbeteren.

Spits ontlasten

Het is de bedoeling van de samenwerkende partijen van Werk Slim, Reis Slim, om in 2017 dagelijks 130 minder vracht- en bestelverkeer in de spits te laten rijden. In totaal moeten eind 2017 1000 spitsmijdingen gerealiseerd worden door structureel ander reis- en werkgedrag van forensen, bezoekers en goederenverkeer te stimuleren.

Werk Slim, Reis Slim

Leeuwarden wil daardoor zijn positie als hoofdstad van Friesland verstevigen. Werk Slim, Reis Slim is een samenwerking tussen gemeente Leeuwarden, provincie Fryslân, Rijkswaterstaat, VNO/NCW en het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Het Leeuwarder initiatief is vergelijkbaar met het landelijke programma Beter Benutten.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.