Trekkers door bebouwde kom of over rondweg?

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Vanaf dit najaar is landbouwverkeer tijdelijk toegestaan op de nieuwe rondweg om Gorredijk. Het gaat om een proef om te kijken naar de effecten op de doorstroming en verkeersveiligheid.

Verschillende bewoners en belangenorganisaties maakten bezwaar tegen het besluit om geen trekkers toe te laten op de rondweg. Daarom wordt nu een proef gehouden. Daaruit moet blijven wat de beste route is voor landbouwverkeer: over de rondweg of door het dorp via de huidige weg.

In juni is de rondweg opengesteld voor verkeer. Vanwege de doorstroming van het verkeer zijn trekkers hier niet toegestaan. Maar omwonenden vrezen dat de verkeersveiligheid verslechtert als trekkers door de bebouwde kom blijven rijden. De provincie wil nu in overleg met de gemeente Opsterland testen hoe het in de praktijk uitpakt als trekkers toch over de rondweg gaan.

Voorafgaand aan de proef stellen provincie en gemeente in overleg met bewoners en belangengroeperingen criteria op. Die zijn bepalend in de keuze of landbouwverkeer in de toekomst wel of niet over de rondweg mag rijden.

 
Auteur: Joske van Lith

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.