Trein van de toekomst door de ruimte: Overhead Train System

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min
Kl
Kleine lichtgewicht cabines in de lucht die met een hoge frequentie afgestemd op de actuele vervoersbehoefte inzetbaar zijn. Dat is het principe van de Overhead Train System (OTS), dat het bedrijf OTS introduceert. Het systeem is geschikt zowel geschikt voor personen- als voor vrachtvervoer.

Het systeem lijkt in eerste instantie op een monorailsysteem, maar door unieke constructie- en designkenmerken is deze daarvan te onderscheiden. De trein wordt gemaakt van geprefabriceerde elementen en heeft een lager energieverbruik per passagier dan de huidige treinsystemen. De de cabines rijden hoog in de lucht in een afgeschermde ruimte en is daarmee weersonafhankelijk. Voor de aanleg van de tunnelbaan is geen grondverzet nodig. Bij OTS is niet het spoorboekje maar de mobiliteitsbehoefte leidend, het is ‘on-demand’ railtransport.

De kosten van OTS worden inclusief cabine geraamd op 17,5 miljoen per kilometer. Hiermee is OTS goedkoper dan het bestaande spoorwegennet. Bij OTS wordt het systeem voor 95% geprefabriceerd aangeleverd en is na montage direct klaar voor gebruik. Vanwege de constructie is het mogelijk om boven bus- en treinstations perrons en transferia aan te leggen.

Bij de ontwikkeling van OTS wordt samengewerkt met de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) aangegaan. De HAN doet onderzoek naar het dynamisch gedrag van het transportsysteem.

 

Meer informatie

 
Auteur: Joske van Lith

Impressie van een transferium bij de Overhead Train System (OTS)

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.