Trajectnota/MER project ViA15 ter inzage vanaf 16 augustus

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Vanaf 16 augustus ligt de Trajectnota/milieueffectrapportage ‘Betere bereikbaarheid door een robuust wegennetwerk in de regio Arnhem – Nijmegen’ ter inzage. Tot en met 26 september 2011 kan een ieder hierop reageren door een zienswijze in te dienen.

In de Trajectnota/MER zijn de mogelijke oplossingen voor de verkeersproblemen op het wegennet in de regio uitgewerkt. Er is gekeken hoe de benoemde alternatieven bijdragen aan een betere bereikbaarheid van de regio en wat de effecten op mens, milieu en economie zijn. Met deze informatie kunnen de oplossingen door iedereen goed met elkaar worden vergeleken. Zo helpt de Trajectnota/MER bij het maken van een definitieve keuze voor een oplossing.

Principeakkoord

Het Rijk, de provincie Gelderland en de Stadsregio Arnhem Nijmegen hebben op 22 juni 2011 een principeakkoord getekend waarin financiële afspraken zijn vastgelegd. Er is nu financiële dekking bereikt uitgaande van doortrekking van de A15 vanaf knooppunt Ressen tot aan de A12 tussen Duiven en Zevenaar. Daarbij gaan Rijk en regio uit van een brug over het Pannerdensch Kanaal en een halfverdiepte ligging tussen Duiven en Zevenaar.

Daarnaast is er extra geld voor de inpassing ter hoogte van Groessen en Boerenhoek. Hoewel Rijk en regio bij de financiële dekking uitgaan van deze doortrekking is de definitieve keuze voor een bepaald tracé nog niet gemaakt. Op de TN/MER kan ieder nog zijn/haar reactie geven, voordat de minister een definitief Standpunt inneemt.

Procedure

Meer informatie is beschikbaar via een speciale website. Vanaf 16 augustus is via die website ook de gehele Trajectnota/MER en een publiekssamenvatting te downloaden.

In het najaar van 2011 worden alle zienswijzen en adviezen naar aanleiding van de Trajectnota/MER verzameld. Mede op basis daarvan neemt de minister van Infrastructuur en Milieu uiterlijk begin 2012 haar definitieve standpunt in. In het Ontwerp-tracébesluit zal de gekozen oplossing verder worden uitgewerkt.

 
Auteur: Eveline Korving

Trajectnota/MER project ViA15 ligt vanaf 16 augustus ter inzage.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.