Toyota geeft patenten op brandstofcelauto vrij

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min
To
Toyota gaat in de komende vijf jaar meer dan 5000 patenten op de ontwikkeling van brandstofcelauto’s vrijgeven. Dat maakte Toyota bekend op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas. Dit meldt Automobielmanagement.

Volgens het artikel is er op deze beurs ook veel aandacht voor de ontwikkelingen van de zelfrijdende auto. Eerder  maakte Tesla bekend dat het bedrijf bereid is de patenten van Tesla voor elektrische auto’s met de wereld te delen om de markt in beweging te krijgen.

De patenten van Toyota worden tot 2020 ‘royalty-vrij’ voor fabrikanten die brandstofcelauto’s maken en voor de toeleveranciers. Toyota meldt dat 1970 patenten gaan over de brandstofcel als zodanig, 3350 gaan over de software voor de regeleenheid (power control software) en 290 patenten hebben te maken met de waterstoftanks. 70 patenten betreffen de productie van waterstof. Bedrijven die de patenten willen gebruiken, moeten een contract sluiten met Toyota.

Shutterstock-Mr Doomits

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.