Tovergroen in de Rotterdamse haven

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Gemeente Rotterdam installeerde de afgelopen maanden op vier kruispunten Tovergroen. Dit is een systeem waarmee het verkeerslicht langer op groen blijft als er een vrachtwagen aankomt. Deze toepassing helpt de bereikbaarheid van de haven te verbeteren en zorgt ook voor een soepelere doorstroming van ander wegverkeer.

TOVERgroen staat voor TOepassen Voorzieningen voor vrachtverkeER. Het systeem detecteert het vrachtverkeer zo’n 300 meter voor de stopstreep en zorgt ervoor dat het verkeerslicht langer groen blijft. Om te voorkomen dat het verkeer harder gaat rijden is op enige afstand van de verkeerslichten een informatiepaneel geplaatst. Dit laat zien of het vrachtverkeer is gezien en of het groene licht wel of niet wordt verlengd.

Betere doorstroming

Door de inzet van Tovergroen hoeven vrachtwagenchauffeurs niet iedere keer af te remmen en op te trekken. Dit heeft een positief effect op de wachttijd en draagt ook bij aan een betere doorstroming van het overige wegverkeer. Tovergroen is een initiatief van de gemeente Rotterdam en De Verkeersonderneming.

Tovergroen overschrijdt de Brabantse provinciegrens

 
Auteur: Julia Breeuwsma

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.