Tour de Force: Nederland behoudt internationale koppositie

vrijdag 9 december 2016
timer 2 min

Nederland is wereldkampioen fietsenkennis en staat daar internationaal ook om bekend. Om die positie te behouden, heeft het samenwerkingsverband Tour de Force zich ten doel gesteld binnen tien jaar 20 procent meer fietskilometers te maken. Dat staat in de Nationale Fietsagenda 2020.

Om dat doel te behalen, zijn maatregelen genoemd om meer ruimte te geven aan de fiets in steden en een snellere overstap te bevorderen tussen fiets en openbaar vervoer. Nederland staat bekend als fietsland, waardoor de internationale behoefte naar Nederlandse fietskennis groeit. Door nu te investeren in innovatie en verdere groei van het fietsgebruik, wordt onze fietskennis ook een belangrijk exportproduct.

Ruimte voor fietsgroei
Het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid signaleert in het Mobiliteitsbeeld 2016 dat sinds 2005 het fietsgebruik in Nederland is toegenomen met bijna 11 procent. Deels komt dat door de e-fiets, die ook steeds meer door jongeren wordt gebruikt. De fiets wordt ook steeds vaker gebruikt als vervoersmiddel van thuis naar station. Daardoor ziet men nog voldoende ruimte voor verdere groei.

Tour de Force
De Tour de Force is een samenwerkingsverband van 23 overheden, marktpartijen, maatschappelijke organisaties en kennisinstituten dat Nederland als fietsland verder op de kaart wil zetten. Zo zijn de afgelopen jaren miljoene geinvesteerd in fietssnelwegen en extra fietsenstallingen. In de Agenda Fiets worden acties uitgezet om kansen op fietsgebied maximaal te benutten.

De Nationale Fietsagenda is hier te vinden.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.