TomTom wil autorit veiliger maken

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Navigatiesysteem TomTom Traffic is uitgebreid met de functie ‘Jam Ahead Warning’; deze geeft zeer nauwkeurig de locatie van een file aan, en geeft bijtijds een waarschuwing aan de automobilist zodat deze veilig zijn snelheid kan aanpassen.

Ralf-Peter Schäfer, hoofd van TomTom Traffic:  ‘Het risico dat er ongelukken ontstaan doordat automobilisten plotseling moeten remmen wanneer ze het einde van een file naderen, is alom bekend. Door gebruikers te informeren over wat er gaat gebeuren op de route, willen we de autorit veiliger en minder onvoorspelbaar maken.’  

Uitbreiding
Deze nieuwe functie is automatisch beschikbaar voor al bestaande gebruikers. Daarnaast zijn enkele andere innovatieve functies toegevoegd aan TomTom Traffic. Zo is de automatische detectie van wegafzetting uitgebreid met alle belangrijke secundaire wegen, naast snelwegen, voor een betere routebepaling, de detectie van wegwerkzaamheden is nauwkeuriger, en aanbieders van navigatie-applicaties, automotive partners en overheden kunnen met de Predictive Flow Feed opstoppingen en files voorspellen, naast de snelheid die kan worden gereden op drukke routes. Hiermee wordt zowel het berekenen van de snelste route, als het berekenen van de verwachte aankomsttijd verbeterd.

 
Auteur: Joske van Lith

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.