TomTom-Traffic Centre visualiseert internationaal filebeeld

dinsdag 13 september 2016
timer 2 min
Minister Melanie Schultz van Haegen heeft op 13 september het TomTom-Traffic Centre in Amsterdam geopend. Deze faciliteit toont het volledige portfolio van diensten van TomTom voor verkeersmanagement.

Doel van het TomTom Traffic Centre is te demonstreren hoe TomToms technologie kan helpen bij het creëren van slimmere steden en slimmere mobiliteit. Het maakt TomToms expertise in verkeersmanagement beschikbaar aan overheden, bedrijven, partners in de auto-industrie en andere stakeholders die zich bezig houden met de toekomst van mobiliteit.

In het centrum worden TomToms data gevisualiseerd in concrete inzichten, die kunnen helpen bij het verminderen van verkeerscongestie overal ter wereld. TomTom baseert zich hiervoor op de informatie van ruim 450 miljoen GPS-navigatiesystemen wereldwijd.

TomTomCity
Het TomTom Traffic Centre bevindt zich in een speciale ruimte in het hoofdkantoor van TomTom in Amsterdam en is daarmee de fysieke ondersteuning van TomTom City, een onlangs gelanceerd verkeersmanagementplatform dat overheden, inwoners en professionals up-to-date verkeersinformatie biedt over meer dan 100 steden wereldwijd. 

In het TomTom Traffic Centre is op verschillende hoge resolutie beeldschermen te zien hoe GPS data wordt omgezet naar up-to-date verkeersinformatie en gevisualiseerde ‘hotspots’ van verkeersopstoppingen. Overheden kunnen deze informatie direct delen met automobilisten via TomToms communicatieplatform.

‘Dit is een belangrijke stap in het sluiten van de rangen tussen bestuurders, hun connected voertuigen en steden en draagt bij aan de ontwikkeling van slimmer transport in slimmere steden’, aldus Ralf-Peter Schäfer, hoofd van TomTom Traffic.

Klik hier voor informatie over TomToms diensten voor verkeersmanagement.

 

Minister Melanie Schultz van Haegen opent internationaal TomTom-Traffic Centre in Amsterdam

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.