TomTom richt internationale Traffic Foundation op

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

TomTom maakte op 30 september bekend de eerste wereldwijde verkeersstichting, International Traffic Foundation, op te richten. Deze stichting focust op het stimuleren van samenwerking en op de ontplooiing van talent op het gebied van verkeersbeheer.

De International Traffic Foundation is een non-profitstichting en verenigt vertegenwoordigers van opleidingsinstituten en het bedrijfsleven, en beleidsmakers. Belangrijkste doelstelling is het terugdringen van files. De stichting draagt bij aan de talentontplooiing in het onderwijs, kent studiefondsen toe en biedt financiële ondersteuning aan postdoctoraal onderzoek. Ook het publiceren van onderzoeken en hosting van een aantal verkeersgerelateerde evenementen behoren tot de activiteiten van de International Traffic Foundation.

Filedruk verkleinen

‘De oprichting van de TomTom International Traffic Foundation is een belangrijke stap richting het verkleinen van de filedruk voor iedereen’, zegt Harold Goddijn, CEO van TomTom. ‘Het verkeer is een universeel probleem en raakt mensen, bedrijven en de maatschappij in het algemeen. Onze stichting brengt de slimste mensen wereldwijd met een visie op dit gebied bij elkaar. Gezamenlijk bekijken ze de verkeersproblematiek vanuit verschillende oogpunten.’

Onderzoeksprojecten 

De TomTom International Traffic Foundation steunt jaarlijks twee academische en twee postdoctorale onderzoeksprojecten op het gebied van verkeersbeheer en kennistechnologie. De kandidaten worden elke keer afzonderlijk bepaald.

Europese standaarden 

Een van de andere onderwerpen voor 2012 waar TomTom onderzoeksbudget voor vrijmaakt, past bij het EU-beleid op transportgebied. Het betreft het creëren van Europese standaarden op het vlak van wegtransport. Dit onderwerp is gerelateerd aan de EU Directive 2010/40/EU over het raamwerk voor de inzet van intelligente transportsystemen. Dit geldt zowel voor wegtransport als voor koppelingen met andere transportmethodes.

 
Auteur: Jacques Lorsheijd

'Gezamenlijk de verkeersproblematiek bekijken vanuit verschillende oogpunten'

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.