TomTom lanceert wegenkaarten voor automatisch rijden in Californië en Michigan

woensdag 6 januari 2016
timer 1 min
To
TomTom (TOM2) lanceerde op 6 januari nieuwe wegenkaarten die geschikt zijn voor Highly Automated Driving (HAD) voor alle snelwegen in de Amerikaanse staten Californië en Michigan. Deze producten: HAD Maps en RoadDNA, ondersteunen de auto-industrie in een nieuwe stap richting de realisatie van de zelfrijdende auto. De twee Amerikaanse staten fungeren als testgebied voor deze technologie.

TomTom verklaart dat er nu 25.000 kilometer aan wegen in de VS in HAD-kaarten is vastgelegd, minder dan vier maanden na de lancering van deze HAD-kaarten voor de Duitse Autobahn. TomTom wil ‘enthousiast samenwerken met andere partijen die bijdragen aan het HAD-ecosysteem, en zo de autoindustrie innoveren en de manier waarop we autorijden veranderen’.

Zelfrijdende auto weet waar hij is
TomTom HAD Maps bieden accurate en realistische 3D border-to-border-modellen van het wegennet. TomTom RoadDNA zet 3D-wegpatronen uit een spreidingsdiagram om in een gecomprimeerde 2D-weergave van de weg. Door de data van RoadDNA te matchen met de sensoren in het voertuig en de realtime HAD-wegenkaart, ‘weet’ een zelfrijdende auto waar deze zich bevindt, ook bij hoge snelheden of veranderingen in het wegdek.

 
Auteur: Redactie

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.