TomTom en provincie Noord-Holland pakken samen verkeersuitdagingen aan

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

De provincie Noord-Holland kan nu – op basis van van historische gegevens over files en verkeersstromen van TomTom– gefundeerde beslissingen nemen om het wegennetwerk te verbeteren of uit te breiden.

De provincie Noord-Holland is verantwoordelijk voor 5.000 kilometer aan wegen en krijgt met de historische gegevens inzicht in reistijden en knelpunten. Doel is om minder files en een lagere CO2-uitstoot te realiseren.


Historische verkeersdatabase

De historische verkeersdatabase van TomTom (Custom Area Analysis) omvat vijf triljoen (5.000.000.000.000) anonieme bestanden met reisgegevens. Deze zijn sinds 2006 automatisch gedeeld door de community van berijders. Het diepgaande inzicht in werkelijk rijgedrag vormt een belangrijke basis voor slimmere routes en verkeersvoorspellingen. De Custom Area Analysis-tool haalt informatie uit de gedeelde gegevens en biedt de provincie zo een uniek inzicht in waar verkeersproblemen ontstaan.

De provincie Noord-Holland gebruikt ook data van Custom Travel Times, die de provincie een gedetailleerd beeld biedt van de situatie op een specifieke route, op specifieke momenten van de dag en op specifieke dagen per week.

 
Auteur: Joske van Lith

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.