Toetsing verkeerseducatieve producten

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

De producten in de KpVV Toolkit Permanente Verkeerseducatie gaan vanaf 2013 getoetst worden aan de hand van een checklist, voor een  verdere kwaliteitsimpuls. De toolkit helpt met het vinden van verantwoorde producten en projecten in het kader van verkeerseducatie.

De checklist geeft in tien hoofstappen aan waaraan gedacht moet worden voor een kwalitatief verkeerseducatief product. De checklist is ook bruikbaar om achteraf te toetsen of een product goed is opgebouwd. De huidige beschrijvingen in de toolkit gaven volgens de gebruikers  onvoldoende informatie om een onderbouwde keuze te maken uit de veelheid van producten.

De toetsing aan de hand van de checklist gaat KpVV in samenwerking met regionale organen voor verkeersveiligheid, adviesbureaus  en een stadsregio doen. De uitgebreidere beoordelingen worden op termijn zichtbaar in de toolkit.

 
Auteur: Julia Breeuwsma

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.