Toename files rond Den Haag en Utrecht

maandag 4 mei 2015
timer 1 min

In de afgelopen maand april stonden er op de wegen rond Den Haag en Utrecht meer files dan in april 2014. Bij Amsterdam en Rotterdam was het oponthoud gelijk aan vorig jaar. De totale filezwaarte ( lengte x duur van de file) nam de afgelopen maand met 2 procent licht toe vergeleken met april vorig jaar. Dit meldt de verkeersinformatiedienst van de ANWB.

Het aantal files in de ochtendspits steeg in april met 8 procent ten opzichte van een jaar eerder, in de avondspits met 7 procent. Op dinsdagochtend en donderdagavond staan weggebruikers het langst in de file. De drukste dag was donderdag 2 april met in totaal 260 kilometer file. In de ochtendspits veroorzaakten regen en aanrijdingen lange files. In de  avondspits zorgden vakantiegangers vanwege het Paasweekend voor extra drukte op de weg.

meer informatie

In april stegen de files rond Den Haag en Utrecht ten opzichte van een jaar eerder

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.