TNO wint iMobility award met GCDC

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

TNO heeft een iMobility award gewonnen met de Grand Cooperative Driving Challenge (GCDC).

Het iMobility Forum reikte maandag 24 oktober iMobility awards uit aan personen of teams die een bijzondere bijdrage leveren aan slimme en veilige oplossingen voor mobiliteitsvraagstukken. Bij het iMobility Forum zijn Europese organisaties aangesloten uit de industriële sector en overheid.

Het Forum reikte prijzen uit in drie categorieën:  

  • Categorie 'Beleid': team of persoon die een belangrijke rol heeft gespeeld bij het faciliteren en implementeren van 'slimme mobiliteitsoplossingen';
  • Categorie 'Nationale/lokale Intelligente Transportsystemen’: een actie of proef/pilot die als showcase kan worden gezien in Europa en die er voor heeft gezorgd dat de implementatie van Intelligent Transport Systems sneller kan worden uitgevoerd;
  • Categorie 'Industrie & Technologie': een persoon of team die een belangrijke rol heeft gespeeld in de versnelde invoering van “slimme mobiliteitsoplossingen“ binnen Europa.

TNO ontving de prijs binnen de categorie 'Nationale/lokale Intelligente Transportsystemen'.

Grand Cooperative Driving Challenge

De GCDC is een initiatief van TNO en HTAS en wordt ondersteund door de Provincie Noord-Brabant, het SRE en de gemeente Helmond. De challenge stimuleert en versnelt de ontwikkeling en toepassing van innovatieve oplossingen op het gebied van coöperatief rijden. TNO nodigt via GCDC wereldwijd mensen uit om in een open samenwerking de beste oplossingen te bedenken en te testen in een open competitie. Dit alles vond dit jaar plaats op de A270 tussen Eindhoven en Helmond.

Brainport

Naast de award in de categorie 'Nationale/lokale Intelligente Transportsystemen’ won de High Tech Automotive Campus in Helmond ook de award in de categorie ‘beleid’. Gert Blom, Innovation manager bij Beter Bereikbaar Zuid-Oost Brabant en tevens Strategisch adviseur Mobiliteit bij de gemeente Helmond voor de pilots en demo’s op gebied van Intelligente Transport Systemen (ITS) mocht de prijs in ontvangst nemen.

BMW Groep won de iMobility award in de categorie 'Industrie & Technologie', omdat BMW voor de gebruiker een veilig en efficiënte omgeving creërt en omdat BMW een sleutelrol speelt in het implementeren van iMobility systemen in Europa.

 
Auteur: Joske van Lith

TNO won met de Grand Cooperative Driving Challenge (GCDC) de iMobility award in de categorie 'Nationale/lokale Intelligente Transportsystemen'.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.