TLN: Vrachtvervoer trekt opnieuw aan

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min
De conjunctuurcijfers van het TLN geven laten een krachtig herstel zien in het tweede kwartaal van 2011. De groei is meer dan de ondernemers hadden verwacht.

'Al vijf kwartalen achtereen zien we een verbetering in de transportsector,' geeft Floris Liebrand, woordvoerder van TLN, aan. Als gevolg van meer vracht, heeft het omzetniveau zelfs het hoogste niveau in de afgelopen vier jaar bereikt. Van alle respondenten maakt 60 procent melding van omzet- en volumegroei. Dit terwijl 'slechts' 52 procent van alle ondernemers groei voorspelde.

Personeel

Doordat de vraag naar vervoer sterk toeneemt, stijgt ook de vraag naar personeel. 20 procent van alle bedrijven geeft aan een of meer vacatures open te hebben staan. 'Ondernemers houden nog wel een slag om de arm omdat ze niet weten wat er gebeurt met bijvoorbeeld de schuldencrisis of de situatie in Amerika,' zegt Floris Liebrand. 'De vacatures worden daarom vaak opgevangen door tijdelijke krachten. Ook bij capaciteitsproblemen op piekmomenten wordt naar tijdelijke oplossingen gezocht.'

Vrachtprijzen

Ten opzichte van vorig jaar geeft meer dan de helft van alle ondernemers aan dat de vrachtprijzen hoger liggen en er meer winst werd gemaakt. Maar de prijzen en de bijbehorende winsten liggen nog zeker niet op het gewenste niveau en staan onder druk door de sterk gestegen kosten, vooral de hoge dieselprijs. Bijna 80 procent van de ondernemers zegt dan ook 'niet tevreden' te zijn met de hoogte van de prijzen.

 
Auteur: Eveline Korving

De transportsector trekt voor het vijfde kwartaal achtereen, aan. (Foto: ANWB/AVD)

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.