Tilburgs industrieterrein Loven nu per elektrisch spoor bereikbaar

woensdag 24 februari 2016
timer 1 min
Me
Met de ingebruikname van een nieuw goederenspoor van 1 kilometer lang is bedrijventerrein Loven in Tilburg nu ook bereikbaar voor elektrische locomotieven. Hierdoor is het niet langer nodig om duurdere en meer vervuilende ‘diesellocs’ in te zetten om met goederentreinen de logistieke hotspot Tilburg te kunnen bereiken.

Met het geëlektrificeerde spoor wordt goederenvervoer via spoor verder gestimuleerd en vermindert het aantal vrachtwagenritten naar schatting met 78.000 per jaar. De elektrificatie van het spoor kost 1,1 miljoen euro en is in het kader van het programma Beter Benutten mede mogelijk gemaakt door logistieke dienstverlener GVT Group of Logistics, het ministerie van Infrastructuur en Milieu, de provincie Noord-Brabant en de gemeente Tilburg.

Lees hier het hele persbericht

 
Auteur: Redactie

verkeerskunde artikel
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.