ThunderBuild en Het Nieuwe Rijden werken samen aan reductie CO2

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Het Nieuwe Rijden heeft een overeenkomst getekend met ThunderBuild met als doel het reduceren van CO2. ThunderBuild schreef, met het initiatief ViaVeri, met succes in op een openbare aanbesteding van Het Nieuwe Rijden.

ViaVeri is een platform dat gebruiksadvies aan berijders geeft voor verbetering van rijgedrag. ViaVeri zal in het tweede kwartaal van 2013 voor de markt beschikbaar zijn, en zal via partners worden uitgerold.

Het Nieuwe Rijden

Het programma Het Nieuwe Rijden, HNR, heeft als doel de uitstoot van CO2 in 3 jaar met een megaton te verminderen. Dit gebeurt door automobilisten, beroepschauffeurs en wagenparkbeheerders over te laten gaan op een duurzame keuze in aankoop-, reis-, en rijgedrag. Het IvDM, de uitvoeringsorganisatie van HNR, schrijft, om dit doel te realiseren, tenders uit voor innovatieve en effectieve concepten. De inschrijvingen worden door een onafhankelijk expertcommissie beoordeeld op effect en haalbaarheid. Het nieuwe platform ViaVeri van ThunderBuild is door deze commissie getoetst en goedgekeurd. ViaVeri is daarmee een nieuw project dat gesteund door HNR tot uitvoer gebracht zal worden.

ViaVeri

ViaVeri is het eerste volledige merk- en type-onafhankelijke platform waarmee op basis van werkelijk gemeten (voertuig)data een objectief en wetenschappelijk onderbouwd optimaal gebruiksadvies van het rijgedrag kan worden gegeven om. Het advies moet leiden tot een verbetering op rijgedrag ter vermindering van de CO2-uitstoot van het voertuig.

Door toepassing van bestaande, en voor een deel reeds ingebouwde, boordcomputers of track en trace-systemen, kan ieder individu, transport- of aannemersbedrijf op zeer eenvoudige en laagdrempelige wijze gebruik maken van het systeem. Deelnemers ontvangen al na de eerste week een persoonlijk besparingsadvies. Het besparingsadvies en de behaalde resultaten worden inzichtelijk gemaakt middels rapportages in zowel de cloud als via een app.

 
Auteur: Jacques Lorsheijd

Diederik Mutsaerts van ThunderBuild en Albert Lusseveld van HNR sluiten de overeenkomst die moet bijdragen aan de reductie van CO2

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.