TFMM inventariseert knelpunten voor mobiliteitsmanagement in regelgeving

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min
De
De Taskforce Mobiliteits Management (TFMM) inventariseert samen met het ministerie van V en W welke belemmeringen er in de bestaande (vooral fiscale) regelgeving zijn voor mobiliteitsmanagement.

Na een eerste inventarisatie met de AWVN, fiscale specialisten, regionale instellingen en mobiliteitsmakelaars, is duidelijk geworden dat er vooral knelpunten zijn bij situaties waarin werknemers van verschillende vervoerwijzen gebruikmaken, al of niet binnen één reis. Voorbeelden zijn de OV-fiets, P+R faciliteiten en mobiliteitskaarten. Ook is de regelgeving niet altijd voordeling als werkgevers kiezen om onregelmatig thuis te werken of met een combinatie van ov en auto naar kantoor reizen.

Bestaande regelgeving
De bestaande regelgeving sluit niet meer aan bij de flexibele wijze waarop een moderne (kennis)werker zijn werk verricht. Zo is de betekenis van het begrip ‘werkplek’ veranderd. Nu kunnen werknemers ook thuis of in de trein werken. De huidige regelgeving is daar nog niet op aangepast. Daarnaast zijn er ook onevenwichtigheden in BTW-heffingen.

Oplossingen
TFMM zal samen met het ministerie zoveel mogelijk oplossingen aandragen. Deze zullen uiteindelijk een onderdeel vormen van het advies dat de TFMM zal aanbieden aan de bewindslieden van V&W en VROM.

 
Auteur: Joske van Lith

De regelgeving is nog niet aangepast aan het huidige begrip 'werkplek'; thuiswerken, of met de laptop op schoot in de trein.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.