Test met Belgisch afval hybride inzamelen

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

In België wordt met een hybride truck het afval ingezameld. Deze ontwikkeling speelt al in op de verwachting dat in de toekomst emissievrije zones geïntroduceerd worden, die uitsluitend voertuigen toelaten die geluidloos en zonder CO2-uitstoot zijn.

De hybride truck Metropolis wordt begin dit jaar door SITA in België getest in de regio Antwerpen-Brussel. Metropolis is een elektrische/hybride truck die door MAN AG en Benteler Engineering Services in Helmond is ontwikkeld en gerealiseerd. Dit inzamelvoertuig is in staat zware transporttaken zonder emissie en bijna geluidloos in een stedelijke omgeving uit te voeren. Een voorbeeld van een innovatief project dat voor de gemeente Helmond een grote impuls kan geven aan de ontwikkeling en werkgelegenheid van de High Tech Automotive Campus.

Het voertuig is de afgelopen periode al in het buitenland getoond op verschillende beurzen, zoals de ‘IAA Nutzfahrzeuge’ in Hannover en ‘eCarTec’ 2012 in München. De Metropolis won op de laatste beurs de eCarTec Innovation Award for Commercial Electric Vehicles.

Om deze hybride afvalinzamelingstruck te zien kunt u op 17 januari terecht in Helmond

 
Auteur: Julia Breeuwsma

Metropolis: een elektrische/ hybride vuilniswagen

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.