Terrein AutomotiveCampusNL verkocht

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Het terrein waarop de AutomotiveCampusNL is gevestigd is aangekocht door Van de Ven Bouwgroep uit Veghel. Het betreft de huidige gebouwen van Benteler Engineering Services en 7 hectare grond. Het terrein zal worden gerenoveerd en er zal nieuwbouw verrijzen.

Het Bouwbedrijf bouwt onder andere een nieuw complex waarin Automotive Facilities Brainport (AFB) en Benteler worden ondergebracht. In het AFB komen verschillende hightech onderzoek- en testfaciliteiten. Daardoor wordt de aantrekkingskracht van de AutomotiveCampusNL vergroot.

Formele toestemming

Alle betrokken partijen moeten nog formeel toestemming geven. Op 26 juni wordt het plan voorgelegd aan de gemeenteraad van Helmond. De officiële ondertekening van de overeenkomst vindt plaats op 29 juni aanstaande.

Campus onderdeel van AutomotiveNL
AutomotiveNL behartigt de belangen van de Nederlandse automotive industrie. De speerpunten van AutomotiveNL zijn innovatie, onderwijs en kennistransfer, validatie, manufacturing en internationalisering. De AutomotiveCampusNL in Helmond is een onderdeel van AutomotiveNL en huisvest zowel bedrijven en kennisinstellingen, publieke en private onderzoeksinstellingen, laboratoria en testfaciliteiten. Door de nieuwbouw wordt de AutomotiveCampusNL toegankelijker voor het midden- en kleinbedrijf en de startende ondernemers. Zij zijn beter in staat gebruik te maken van faciliteiten die de Campus biedt.

 
Auteur: Jacques Lorsheijd

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.