TeamAlert wint internationale prijs voor verkeersveiligheid

vrijdag 27 december 2019
timer 3 min

De internationale prijs voor verkeersveiligheid, de Prince Michael International Road Safety Award, is op 9 december voor het eerst uitgereikt aan een jongerenorganisatie. De Nederlandse verkeersveiligheidsorganisatie TeamAlert mocht de award in Londen in ontvangst nemen voor de wijze waarop zij jongeren bewust maakt van hun gedrag in het verkeer.

TeamAlert is de winnaar binnen de categorie Safer Road Users. Deze categorie erkent organisaties of initiatieven die zich primair richten op het gedrag van verkeersdeelnemers. De jury is vooral onder de indruk over de manier waarop TeamAlert gedragsbeïnvloedingsmethodes gebruikt in haar projecten, bijvoorbeeld door jongeren positief te belonen wanneer zij beloven verkeersveilig gedrag te vertonen. Ook was de jury positief over de wijze waarop TeamAlert haar projecten toetst op de ervaringen van deelnemende jongeren en op effectiviteit. Deze gegevens neemt de organisatie mee in de (door)ontwikkeling van haar projecten om nog beter in gesprek te kunnen gaan met jongeren over drugs, alcohol en hun gedrag in het verkeer. 

128.000 jongeren 

Marlies den Ouden, directeur TeamAlert: “Ik ben erg trots dat wij de eerste jongerenorganisatie zijn die deze prijs in ontvangst mag nemen. Voor mij is dit de bevestiging dat TeamAlert de afgelopen jaren is uitgegroeid tot een organisatie die echt het verschil weet maken. De projecten waarmee we jaarlijks met circa 128.000 jongeren in gesprek gaan, zijn niet alleen heel leuk, maar zijn ook nog eens effectief. Het is fantastisch dat dit nu ook internationaal erkend wordt met deze award.”  

Road Safety Award

De Prince Michael International Road Safety Awards worden toegekend aan organisaties die zich inzetten voor het verbeteren van de verkeersveiligheid. De award wordt sinds 1987 uitgereikt aan organisaties die de verkeersveiligheid in Engeland verbeteren, vanaf 2009 worden ook internationale organisaties meegenomen in de award ceremonie. De awards zijn te winnen binnen vijf verschillende categorieën: Road Safety Management, Safer Roads, Safer Vehicles, Safer Road Users en Post Crash Response. Eerdere prijswinnaars zijn onder andere Royal Dutch Shell, Michelin en Johnson & Johnson.

Stichting TeamAlert

Stichting TeamAlert is dé verkeersveiligheidsorganisatie voor en door jongeren, die zich sinds 2000 inzet om het aantal jonge verkeersslachtoffers terug te dringen. Het verkeer is namelijk nog altijd een van de belangrijkste doodsoorzaken onder jongeren in Nederland. TeamAlert organiseert diverse educatieve projecten en voorlichtingscampagnes. Door jongeren op originele, humoristische, overtuigende en soms iets brutale manier te benaderen, probeert TeamAlert bewustwording te creëren rondom hun eigen verantwoordelijkheid in het verkeer. In 2014 heeft TeamAlert als eerste jongerenorganisatie wereldwijd de International Road Safety Award in ontvangt genomen. 

 
Auteur: Susanne Morren

Foto: Stichting TeamAlert

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.