TeamAlert deelt Bobsnorren uit tijdens de Amsterdam Gay Pride

maandag 27 juli 2015
timer 2 min
Op 1 augustus organiseert TeamAlert, de verkeers-veiligheidsorganisatie voor en door jongeren, het project Bobsnor tijdens de Amsterdam Gay Pride. Voorlichtingsmedewerkers gaan in gesprek met jongeren over veilig vervoer naar huis tijdens het uitgaan en hun eigen gedrag hierbij. Jongeren die binnen de groep een Bob aanwijzen gaan met hem of haar en een gele snor op de foto.

Uit onderzoek van het Trimbos-instituut (2013) blijkt dat 25 procent van de uitgaande jongeren wel eens onder invloed van alcohol en/of drugs heeft autogereden. TeamAlert vindt dit percentage veel te hoog en staat daarom met Bobsnor bij verschillende evenementen om jongeren bewust te maken van hun kwetsbaarheid in het verkeer, want een echte Bob heeft 0% alcohol op.

Dat zit wel snor
Voorlichtingsmedewerkers van TeamAlert, leeftijdsgenoten van de jongeren, gaan voorafgaand aan het festival het gesprek aan met jongeren die met de auto komen. Aan hen wordt gevraagd of ze een Bob geregeld hebben. Beloven de jongeren dat de aangewezen Bob nuchter blijft, dan mogen zij met z’n allen op de foto voor een speciaal fotobord.

Geel
De Bob is op de foto te herkennen aan zijn knalgele snor. Het fotobord bevat de slogan ‘Onze Bob heeft 0% op, dat zit wel snor!”. De vrienden krijgen een ‘Bob-buddy’ button waarmee ze laten zien dat ze samen nagedacht hebben over veilig thuiskomen. De gemaakte foto is na afloop te downloaden op www.teamalert.nl. Deze uitvoering van Bobsnor wordt gefinancierd door de gemeente Amsterdam.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.