Taskforce Verlichting reikt dit jaar opnieuw OVL-awards uit

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min
Na
Na het grote succes van vorig jaar reikt de Taskforce Verlichting dit jaar opnieuw de OVL-awards uit aan de meest ambitieuze en/of inspirerende gemeenten en provincies op het gebied van energiebesparing in de openbare verlichting. Kandidaten kunnen zich aanmelden tot en met 1 september 2011.De OVL-awards zijn bedoeld om goede voorbeelden in het zonnetje te zetten, gemeenten en provincies te belonen voor hun inspanningen en hen verder te motiveren om met duurzame openbare verlichting aan de slag te gaan. Naast de OVL-awards kunnen koplopers op het gebied van energiezuinige openbare verlichting ook in 2011 nog steeds een certificaat voor koploperschap aanvragen.

 

Energie besparen mogelijk

Nederland is een van de meest verlichte landen ter wereld en gemiddeld gaat maar liefst 50% van het gemeentelijk energieverbruik op aan openbare verlichting. En dat terwijl hier door toepassing van moderne technieken snel veel kan worden bespaard. Daarbij kan lichthinder steeds gemakkelijker worden verholpen, bij gelijke of zelfs betere lichtkwaliteit. De Taskforce Verlichting spant zich dan ook in om het enorme besparingpotentieel in de openbare verlichting te verzilveren.

 

Gemeenten en provincies motiveren 

Rob Metz, voorzitter van de projectgroep Openbare Verlichting van de Taskforce, licht toe: 'De OVL-awards zijn een goed middel om de mogelijkheden van energiebesparing in de openbare verlichting in kaart te brengen en goed presterende gemeenten en provincies te belonen voor hun inspanningen. Tegelijkertijd willen we gemeenten en provincies die nog niet zover zijn motiveren om met duurzame openbare verlichting aan de slag te gaan.'

 

Taskforce Verlichting publiceerde recent een richtlijn en een Pluk&Play-lijst met eenvoudige maatregelen voor gemeenten en provincies om te kunnen besparen op openbare verlichting.

 

Meedingen

Gemeenten en provincies die willen meedingen naar een OVL-award, sturen een schriftelijke motivatie (maximaal 1000 woorden) en hun plan van aanpak vóór 1 september 2011 naar AgentschapNL.

 
Auteur: Eveline Korving

Gemeenten kunnen zich inschrijven voor de OVL-Awards van AgentschapNL. (Foto: AgentschapNL)

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.