Syntus wint aanbesteding ov in Twente

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Vanaf december 2013 tot en met 2023 mag ov-bedrijf Syntus het busvervoer in heel Twente en de treindienst Zutphen - Hengelo - Oldenzaal verzorgen. Op 11 mei nam het Regiobestuur het voorlopig gunningbesluit over de aanbesteding in de regio Twente.

Dat gunningbesluit wordt definitief als medebieders Arriva en Connexxion binnen 6 weken geen bezwaren aantekenen. De Regio Twente betaalt jaarlijks ongeveer 18,8 miljoen euro voor de exploitatie van de concessie. Syntus rijdt nu al met bussen in een gedeelte van Twente. Connexxion verzorgde de busdiensten in het grootste deel van de regio.

 

Vernieuwingen en verbeteringen

Volgens de woordvoerder van de Regio Twente viel de keuze op Syntus omdat deze vervoerder een aantal ‘aansprekende vernieuwingen en verbeteringen voor de ov-reiziger in Twente’ voorstelt. Zo gaat in de spits de trein tussen de stations Goor, Hengelo en Oldenzaal van twee naar vier keer per uur gaat. Ook komen er nieuwe busverbindingen onder andere tussen Hengelo - Borne Stroomesch en Hengelo - Weerselo - Tubbergen.

 

Camera’s en informatieschermen

Syntus belooft te gaan rijden met nieuwe rode bussen in de Twentse huisstijl. De bussen voldoen aan de hoogste Europese milieueisen (EEV-norm) en zijn voorzien van een elektrische rolstoelplank. Treinen en bussen zullen zijn uitgerust met camera’s en informatieschermen. De bestaande treinen die Syntus momenteel inzet tussen Zutphen en Hengelo worden grondig opgeknapt waardoor het comfort (kwaliteit van de zitplaatsen en geluidsniveau) wordt verbeterd en het serviceniveau (twee rolstoelplaatsen per treinstel, fietsplaatsen en diverse oplaadpunten) wordt uitgebreid.

 

Fiets mee

Er komen 10 servicebalies verspreid over Twente waar reizigers terecht kunnen met hun vragen en reisproducten kunnen kopen. Op zaterdag, zondag en feestdagen mag de fiets gratis mee in de trein.

 
Auteur: Jacques Lorsheijd

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.