SURF-project SCRIPTS: Naar een ander soort OV

dinsdag 15 maart 2016
timer 2 min

Niet meer wachten op de bus die een keer per uur komt, maar via een app op je smartphone of tablet vervoer laten komen wanneer het jou uitkomt. Het lijkt toekomstmuziek, maar OV-bedrijven zijn al bezig met pilots op dit gebied. Dit zegt Peter Krumm, manager Strategie en Innovatie bij Transdev in de nieuwsbrief van VerDuS waarin hij vertelt over de verwachtingen van het SURF-onderzoek SCRIPTS: openbaar vervoer van de toekomst. SURF staat voor Smart Urban Regions of the Future.

Nu rijden er nog veel voertuigen rond in het openbaar vervoer. Soms zijn ze vol, soms leeg. Hoe kun je dat beter maken voor zowel de reizigers als de vervoersbedrijven? Dat is voor Peter Krumm, een van de belangrijkste vragen waar hij in het SURF-project SCRIPTS antwoord op hoopt te krijgen. 'Het openbaar vervoer is de afgelopen 20 jaar enorm veranderd,' vertelt Krumm. 'Een goed product leveren vraagt veel kennis en je moet weten wat de reiziger wil. We hebben zelf al veel kennis in huis. Het SURF-project is een prachtige kans om te weten te komen hoe andere partijen naar deze kennis kijken. Ik hoop dat we veel leren van SCRIPTS.'

SURF
Wetenschappers, praktijkpartijen en overheden werken in het kennisprogramma Smart Urban Regions of the Future (SURF) samen aan kennis op de raakvlakken van ruimte, wonen, bereikbaarheid, economie en bestuur in stedelijke regio’s. In de onderzoeken van de vijf consortia is een belangrijke rol weggelegd voor de praktijkpartijen.

Lees de hele bijdrage van Peter Krumm in de nieuwsbrief van VerDuS

 
Auteur: Redactie

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.