Subsidieprogramma Mobiliteitsvouchers 1 jaar verlengd

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu zet het Subsidieprogramma Mobiliteitsvouchers als onderdeel van het Actieplan Groei op het Spoor voort in 2012.

Uit de evaluatie van het programma blijkt dat Nederlandse werkgevers steeds bewuster en slimmer omgaan met mobiliteit.


Vouchers
Met de mobiliteitsvouchers kunnen mobiliteitsadviseurs worden betaald. Deze adviseurs zoeken – door het uitvoeren van een mobiliteitsscan - uit hoe de mobiliteit in een bedrijf kan worden verbeterd of helpen bij het invoeren van de geadviseerde verbeteringen. Ook wordt het mogelijk om producten te proberen, zoals bijvoorbeeld elektrische fietsen.


Tot en met november hebben bedrijven ruim 1.500 vouchers aangevraagd, waarmee meer dan 70.000 MKB-werknemers zijn bereikt. Zeker 70 procent van de deelnemende bedrijven gaat met de gekregen mobiliteitsadviezen aan de slag. Om nog meer MKB-bedrijven te bereiken, wordt het programma verlengd tot en met 31 december 2012 en het budget verhoogd  van 5,5 miljoen naar 8 miljoen euro. Voor het beschikbare budget geldt ‘op is op’.


Slim werken en reizen
Uit de evaluatie van het programma is gebleken dat vooral maatregelen op het gebied van het stimuleren van (elektrische) fietsen, slim werken en zuinigere auto’s en autogebruik populair zijn. Vaak blijkt dat slimmer werken het aantal reizen terugbrengt, bijvoorbeeld door overleg via teleconferencing en thuiswerken. Minder reizen betekent een betere besteding van tijd en kostenbesparing voor de werkgever.

 
Auteur: Joske van Lith

Met de Mobiliteitsvouchers wordt het nu ook mogelijk om producten, zoals de elektrische fiets, te proberen

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.