Subsidie remises RET en HTM

vrijdag 16 december 2016
timer 1 min

Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) heeft een subsidie toegekend aan vervoerders RET en HTM voor de aanleg van railinfrastructuur twee nieuwe remises, om tram- en metrovoertuigen te kunnen stallen.

Volgens MRDH zijn goede verbindingen met betrouwbaar vervoer een belangrijke voorwaarde voor de economische groei van de regio. Om de kwaliteit hiervan verder te stimuleren, kent de Metropoolregio aan de Rotterdamse vervoerder toe van €13.731.687 en aan de Haagse vervoerder van €15.884.168.

Nieuwbouw RET

De RET heeft de bouw gepland van een nieuwe remise Kleiweg. Om in te spelen op toekomstige ontwikkelingen, zijn bijvoorbeeld langere metrovoertuigen nodig en is nieuwbouw noodzakelijk. De RET heeft zelf al geïnvesteerd in de nieuwbouw en met deze subsidie wordt de aanleg van railinfrastructuur mogelijk.

Stallingsplekken HTM

De HTM gebruikt deze subsidie ook voor aanleg van railinfrastructuur bij de nieuwe remise Zichtenburg II. De trams en het tramnet aldaar zijn de afgelopen jaren al veranderd en daarvoor is een grotere stalling nodig met een aanpassing in de infrastructuur. Metropoolregio Rotterdam Den Haag heeft hiervoor eerder al eens €2,7 miljoen subsidie verleend, waardoor al 12 opstelplaatsen waren gerealiseerd. Met deze nieuwe subsidie heeft HTM de overige 36 stallingsplekken gemaakt.

Een remise van de RET.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.