Studenten wereldwijd werken aan Connected Car app

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

IT-dienstverlener Atos heeft de shortlist bekendgemaakt van kandidaten die tijdens de tweede editie van de IT Challenge de strijd met elkaar aangaan.

Met deze internationale competitie gaat ATOS, samen met Renault, op zoek naar toekomstig IT-talent afkomstig van ruim 20 universiteiten wereldwijd. De 15 geselecteerde teams van studenten staan voor de uitdaging een app te maken die het comfort van bestuurders en passagiers tijdens het autorijden vergroot. Drie teams van de Universiteit Twente (Eat&Drive,  EcoDrive+ en Meike en Mart) dingen mee naar de hoofdprijs.

Sinds de competitie in november 2012 van start ging, kwamen 55 inschrijvingen van 20 universiteiten uit alle delen van de wereld binnen, allemaal van een uitzonderlijke kwaliteit. Een deskundige jury onder wie vertegenwoordigers van Renault en de Atos Scientific Community - een wereldwijd netwerk van 90 business technologen van Atos - maakten hieruit een selectie van 15 teams met in totaal 55 studenten.

Connected Car app

Atos wil met de IT Challenge de internationale competitie innovatie onder de nieuwe generatie van IT-professionals stimuleren. Het thema is dit jaar 'Connected Car'. In teams van maximaal vijf studenten demonstreren de deelnemers hun app en tonen zij aan hoe deze functioneert in een auto, bijvoorbeeld door rekening te houden met de rijsnelheid. Bovendien moeten zij een bedrijfsplan overhandigen en uiteenzetten hoe hun app een zakelijk succes kan worden. De studenten die in de top 3 eindigen, kunnen via een stage bij Atos hun plannen verder ontwikkelen.

 
Auteur: Joske van Lith

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.