Studenten presenteren Neerlands zuinigste stadsauto

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Studenten van Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) presenteren op 7 mei de zuinigste stadsauto van Nederland op de Automotive Campus in Helmond. ‘Isa’ is een elektrische tweepersoonsauto met bagageruimte en goed voor een verbruik van 1 op 500, omgerekend naar het verbruik van een benzineauto.

Isa – volgens de ontwerpers synoniem voor ‘wonderschone dame’ – is ontworpen door het TU/e-studententeam TU/ecomotive met als doel een praktische, comfortabele en zuinige stadsauto te zijn. De 13 studenten zijn erin geslaagd een extreem lichte auto te bouwen, van maar 200 kilogram. Ter vergelijking: de eveneens elektrische Renault Twizy weegt zo’n 500 kilo. Met een maximale snelheid van 60 kilometer per uur is dit vooral een auto voor in de stad. Toch doet het leren interieur, een keuring voor een Nederlandse kentekenplaat en het volwaardige entertainmentsysteem van de auto niet onder voor andere weggebruikers.

Roadtrip door Nederland
De studenten presenteren de auto aan pers en publiek voorafgaand aan een ‘roadtrip’ vanaf de Automotive Campus in Helmond via diverse steden en locaties naar Hilversum. Met de roadtrip wil het studententeam laten zien dat elektrisch rijden de toekomst is op het gebied van mobiliteit – één van de drie maatschappelijke focusgebieden van de universiteit. Vervolgens komt de auto in actie tijdens de Shell Ecomarathon in Rotterdam van 15 tot en met 18 mei. Tijdens deze competitie strijden meer dan 200 Europese studententeams om de titel: zuinigste voertuig.

 
Auteur: Marieke Hut

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.