Strandrolstoelen met studentaandrijving

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min
Nationaal Ouderenfonds en de Vacansoleil Foundation slaan de handen ineen om zo veel mogelijk ouderen een onvergetelijke stranddag te bezorgen. Studenten van de Vacansoleil Leisure Academy organiseren liefdadigheidsprojecten, waarvan de opbrengst wordt besteed aan de aanschaf van strandrolstoelen.

Een dagje naar de zee. Voor veel ouderen een moeilijke opgave. Maar met een speciale strandrolstoel kunnen ouderen met een fysieke beperking toch een dagje van het strand genieten. Omdat deze aangepaste rolstoelen niet goedkoop zijn, is het project Strandrolstoelen met studentaandrijving opgestart.

Studentenaandrijving

De 'aandrijving' wordt verzorgd door de studenten van de Vacansoleil Leisure Academy, een mbo-recreatieopleiding op vier ROC's in Amsterdam, Breda, Goes en Nijmegen. De studenten, die momenteel les krijgen in het organiseren van liefdadigheidsprojecten, organiseren diverse originele evenementen. Studenten in Goes en Nijmegen organiseren een dinershow, studenten in Breda een benefietavond en in Amsterdam wordt er een dinershow en een avondprogramma vol activiteiten georganiseerd. Met de opbrengst wordt de aanschaf van nieuwe strandrolstoelen voor het Ouderenfonds gefinancierd.

Het tweede project van de Vacansoleil Foundation en het Ouderenfonds vindt plaats op drie Nederlandse campings: De Twee Bruggen in Winterswijk, Diana Heide in Amen en de Heldense Bossen in Helden. In juni wordt hier elke dinsdag en woensdag een speciale dag voor ouderen georganiseerd. Een compleet verzorgde dag met allerlei activiteiten zoals zwemmen, midgetgolf en jeu-de-boules. Tijdens deze dag verblijven de gasten in een luxe stacaravan van Vacansoleil waar ze ook een lunch aangeboden krijgen.

Shutterstock

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.