Strafpuntenregister transportsector (ERRU) jaar uitgesteld

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Het ERRU strafpuntenregister wordt met een jaar uitgesteld tot 1 oktober 2014. Transport en Logistiek Nederland (TLN) is tevreden met dit besluit. TLN heeft er steeds op aangedrongen dat het strafpuntenregister in iedere Europese Lidstaat tegelijk moet worden ingevoerd.

Overtredingen die Nederlandse transportondernemers nu in het buitenland begaan, worden bestraft maar wegen het komende jaar nog niet mee voor het strafpuntenregister.

Digitale registratie overtredingen
De afkorting ERRU staat voor Electronic Register of Road Transport Undertakings. Dit strafpuntenregister is een digitale registratie van ernstige overtredingen van transportbedrijven in Europa. Doel van het register is het kunnen aanpakken van malafide transportbedrijven. Elke lidstaat is verplicht een strafpuntenregister op te zetten.

Als een transportonderneming een ernstige overtreding in een EU land begaat, wordt deze overtreding doorgestuurd naar de inspectiedienst in het land van herkomst van de transportondernemer. De inspectiedienst beoordeelt de overtreding en neemt deze al dan niet op in het strafpuntenregister.

Tegelijk invoeren
TLN is voorstander van een harde aanpak van malafide transportbedrijven. Maar TLN vindt wel dat alle transportbedrijven uit de EU die een ernstige overtreding begaan gelijk moeten worden behandeld. Het is daarom belangrijk dat iedere lidstaat tegelijk van start gaat met dit systeem. Dat is nu nog niet het geval omdat 19 lidstaten nog niet klaar zijn om het register in te voeren. Op verzoek van onder meer TLN heeft minister Schultz van Infrastructuur en Milieu daarom besloten het strafpuntenregister met een jaar uit te stellen.

 
Auteur: Marieke Hut

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.