Stimuleringsaanpak voor gebruik schoon bestelverkeer

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Om de gevolgen van de invoering van een milieuzone voor bestelverkeer te compenseren, kunnen gemeenten stimulerende maatregelen treffen. De nieuwe publicatie van het kennisprogramma Solve van CROW beschrijft hoe gemeenten deze maatregelen kunnen toepassen.

Solve staat voor Snelle oplossingen voor lucht en en verkeer. In de nieuwe publicatie wordt niet alleen gekeken naar compensatie voor bestelverkeer, maar ook om gebruikers van schone bestelvoertuigen te belonen.

Betere bereikbaarheid

Per maatregel worden de voor- en nadelen geschetst. Op basis van een lokale afweging kan worden besloten of een specifieke maatregel wordt ingevoerd. Voor dit afwegingsproces staan in deze publicatie handvatten. Toepassing van de maatregelen kan niet alleen leiden tot een betere luchtkwaliteit, maar ook tot een efficiëntere bevoorrading, een betere bereikbaarheid, een aantrekkelijker winkel- en leefklimaat en een verbeterde verkeersveiligheid.

De stimulerende maatregelen voor schoon bestelverkeer hangen nauw samen met een milieuzone voor bestelverkeer en vloeien voort uit de ‘Intentieverklaring milieuzone voor lichte bedrijfsauto’s’, die overheid en het bedrijfsleven zijn overeengekomen.

De publicatie ‘Bestelverkeer en luchtkwaliteit‘ is te bestellen via de website van CROW.

 
Auteur: Eveline Korving

De nieuwe Solve-publicatie van CROW geeft stimuleringsmaatregelen voor een milieuzone.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.