Stijging gebruik oplaadpunten Amsterdam

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min
De
De openbare oplaadpunten in Amsterdam worden steeds intensiever gebruikt. In het eerste kwartaal van 2011 werd per oplaadpunt ruim 2 keer zoveel geladen als in het eerste kwartaal van 2010. Dat blijkt uit cijfers van Nuon/Alliander. Bovendien werd in de eerste 2 weken van mei net zoveel geladen als in de hele maand april.

De vraag naar openbare oplaadpunten in de stad groeit sterk; niet eerder werd het netwerk zo snel uitgebreid. Waren er in maart 100 openbare oplaadpunten in de stad, nu zijn het er al 160.

Zakelijk elektrisch

Met de komst van nieuwe e-modellen kiezen vooral bedrijven steeds vaker voor de e-auto. In maart 2011 werd het honderdste openbare oplaadpunt in Amsterdam geopend. Op die oplaadpunten zijn nu naar schatting al 300.000 kilometers geladen. De kilometers die geladen zijn bij de circa 100 inpandige oplaadpunten (waarover geen cijfers beschikbaar zijn) komen daar nog bij.

1000 nieuwe oplaadpunten op komst

Tot half mei is in 2011 op de openbare oplaadpunten net zoveel opgeladen als in heel 2010. Vooral e-auto's blijken de openbare oplaadpunten goed te gebruiken; scooters minder. De gemeente verwacht dat er in 2015 10.000 e-auto's in de stad zijn en legt hiervoor een dekkend netwerk van openbare oplaadpunten aan. Afhankelijk van de behoefte plaatsen Essent en Nuon/Heijmans samen tot 1000 oplaadpalen op straat, naast de ruim 100 bestaande punten. De 'nieuwe' oplaadpalen zijn geschikt voor de nieuwe Nederlandse standaardstekker (type 2, mode 3) en met elke oplaadpas te gebruiken.

 
Auteur: Eveline Korving

De oplaadpunten in Amsterdam worden steeds intensiever gebruikt. (Foto: Amsterdam Elektrisch!)

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.