Steenwijk (VK 3/2013)

maandag 29 april 2013
timer 2 min

Vóór
De Dolderbrug in Steenwijk ligt in een van de ontsluitingswegen richting het centrum van de stad. Het is een oude hefbrug over het kanaal Steenwijk - Ossenzijl. De brug is in slechte staat. Bovendien is de verkeerssituatie op en rondom de brug onveilig voor fietsers. Het heeft een smalle rijbaan zonder vrijliggende fietsvoorzieningen. Het fietsverkeer moet daarom invoegen tussen het gemotoriseerde verkeer. Daarnaast ontbreekt een volwaardig voetpad: de ruimte voor voetgangers is smal en de verharding is oncomfortabel.


De nieuwe Dolderbrug heeft een bredere rijbaan die voldoet aan de breedte van gebiedsontsluitingswegen binnen de bebouwde kom. Er liggen nu ruime, aparte fiets- en voetgangersvoorzieningen aan beide zijden van de rijbaan. Met de nieuwe brug is een knelpunt op een belangrijke fietsroute in Steenwijk opgelost. Waren er voorheen veel klachten, nu wordt de situatie als vanzelfsprekend ervaren. Daarnaast is de entree tot Steenwijk met de nieuwe Dolderbrug aanzienlijk verbeterd.

Reactie:
Wethouder Jos van den Nouland: ‘Je kunt je nu bijna niet meer voorstellen dat fietsers een paar jaar geleden nog over de rijbaan moesten fietsen. Op zich is het jammer dat zo’n bijzondere brug gesloopt moest worden. Maar het was noodzakelijk. De verkeerssituatie voor het langzame verkeer is met de nieuwe brug aanzienlijk verbeterd.’

 
Auteur: Margriet Verhoog

Dolderbrug 2009

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.