Steekproef Europa: Tankstations in Nederland slecht

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Nederlandse tankstations scoren relatief slecht in een steekproef die is gehouden onder 77 tankstations langs Europese hoofdroutes. Dat blijkt uit de resultaten van een test, die is uitgevoerd door de ANWB en haar Europese zusterclubs.

Er zijn acht tankstations in Nederland onder de loep genomen. Twee, De Buunderkamp (A12) en Het Gevlocht (A67), komen als slechtste uit de bus.

 

In de steekproef werd gekeken naar de toegankelijkheid van de op- en afritten, de inrichting bij de pompeilanden, het assortiment en de prijs-kwaliteitverhouding in de tankshops en het sanitair. De tankstations werden gekozen op basis van hun ligging voor vakantieverkeer langs de Europese hoofdroutes.

Het beste Europese tankstation ligt aan de A1 in Tsjechië.Tankstation Vossedal langs de A2 kwam goed uit de test en behaalde een tiende plaats. De ANWB vindt de resultaten zorgelijk en gaat de voorzieningen bij meer tankstations in Nederland onderzoeken. Meer resultaten worden in de zomer verwacht.

 
Auteur: Joske van Lith

In het onderzoek werd onder meer gekeken naar de toegankelijkheid van de op- en afritten van tankstations.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.