Stationsplein west proeftuin voor nieuwe aanpak fietsparkeren

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Het college van B&W van Utrecht stemt in met het verder uitwerken van een kostendekkende oplossing voor de fietsparkeeropgave bij de nieuwe openbaar vervoerterminal Utrecht Centraal.

Vanaf de opening van de fietsenstalling Stationsplein west in 2013 worden aan de westkant van station ervaringen opgedaan met het invoeren van betaald parkeren. Het college neemt deze ervaringen mee in de beslissing om wel of niet betaald fietsparkeren in te voeren bij andere fietsenstallingen rondom het station.

22.000 stallingsplaatsen

Met deze richting neemt het college het uitgebrachte advies van Bureau Berenschot over en zet het onderzoek samen met NS en ProRail verder voort. Het eindresultaat moet een fietsparkeerorganisatie zijn die verantwoordelijk wordt voor aanleg, onderhoud, schoonmaak, bewaking, handhaving en exploitatie van de 22.000 stallingsplaatsen - verdeeld over vijf inpandige fietsenstallingen - voor de ov-terminal van Utrecht.

Landelijk beleid

De gemeente onderzoekt ook of gratis fietsparkeren mogelijk is op een locatie verder weg van het station. Eind dit jaar wordt een definitief besluit genomen over de toekomst van het fietsparkeren in Utrecht. De ervaringen van de Utrechtse fietsparkeeropgave en de uiteindelijk gekozen oplossing worden in, nog te maken, landelijk beleid op dit terrein betrokken.

 
Auteur: Joske van Lith

De gemeente Utrecht gaat ervaringen opdoen met betaald fietsparkeren bij de nieuwe openbaar vervoerterminal Utrecht Centraal.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.