Start publiekscampagne OV-chipkaart in Overijssel

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Op 1 februari start in West-Overijssel en Twente een grote publiekscampagne over de OV-chipkaart. De campagne is bedoeld om de inwoners te informeren over het gebruik van de kaart.

De provincie Overijssel en Regio Twente geven 16.000 persoonlijke OV-chipkaarten (met automatisch opladen) weg aan inwoners in West-Overijssel en Twente. Daarmee wordt het publiek door de campagne gestimuleerd om de OV-chipkaart te gaan gebruiken.

 

Vervoerbedrijven, provincies en regio’s willen de reizigers met de publiekscampagne stap voor stap laten wennen aan het nieuwe systeem. Reizigers kunnen daarom voorlopig nog met hun strippenkaarten en abonnementen blijven reizen, maar wie dat wil kan al reizen met de OV-chipkaart. Alleen op de regionale spoorlijnen Almelo-Mariënberg en Oldenzaal-Hengelo-Zutphen kan nog niet met de OV-chipkaart worden betaald.

 

Samen met West-Overijssel en Twente starten ook Gelderland en Flevoland op 1 februari een publiekscampagne over de OV-chipkaart. De vier landsdelen trekken samen op. De strippenkaart wordt in deze gebieden in het najaar 2010 gelijktijdig afgeschaft. De campagne van de vier landsdelen en de vervoerbedrijven wordt ondersteund door een voorlichtingscampagne van het ministerie van Verkeer en Waterstaat.

 
Auteur: Joske van Lith

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.