Start campagne ‘Samen Zie Je Veiliger’

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Op 12 juni starten SITA en Veilig Verkeer Nederland (VVN) de campagne ‘Samen Zie Je Veiliger’. Hierin bundelen zij de krachten met als doel de verkeersveiligheid te verbeteren. De campagne is gericht op het signaleren en melden van onveilige verkeerssituaties door zoveel mogelijk weggebruikers.

Veilig Verkeer Nederland startte op 14 mei 2013 het Meldpunt Veilig Verkeer met als doel het aantal verkeersslachtoffers verder terug te dringen. Dit meldpunt wordt tijdens de campagne ‘Samen Zie Je Veiliger’ extra onder de aandacht gebracht. Zo maakt SITA weggebruikers via borden op haar inzamelwagens attent op het meldpunt en de speciaal hiervoor ontwikkelde app.

 

Actief meedenken en  -werken
Het gaat niet alleen om het melden van onveilige verkeerssituaties. Het is óók de bedoeling dat zo veel mogelijk mensen actief meedenken en  -werken aan oplossingen. Op deze manier kunnen zij verkeersonveiligheid signaleren en zélf een steentje bijdragen aan verbetering. Er is ook een website waar alle informatie over de campagne te vinden is.

 
Auteur: Jacques Lorsheijd

De inrichting van de infrastructuur in woonwijken is niet altijd geschikt voor noodzakelijk vrachtverkeer (Foto: Photo Republic / Bibi Neuray)

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.