Staatssecretaris: Taxi-chauffeurs mogen heft niet in eigen hand nemen

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min
St
Staatssecretaris Mansveld van Infrastructuur en Milieu vindt het niet de bedoeling dat taxi-chauffeurs het heft in eigen hand nemen tegen UberPOP-chauffeurs en wijst de door taxichauffeurs aangekondigde actie af. Dit een meer antwoordt zij op Kamervragen van de SP.

Acties op het terrein van openbare orde en veiligheid en dat liggen primair bij burgemeester en politie. De Inspectie Leefomgeving en Transport, ILT, blijft handhavend optreden tegen overtredingen van de taxiregelgeving door UberPOP chauffeurs en andere snorders, aldus de staatssecretaris.

Met UberPOP heeft Uber een initiatief gelanceerd dat niet past binnen de huidige regelgeving, aldus de staatssecretaris waarin eisen zijn gesteld om de kwaliteit en veiligheid van het taxivervoer voor de consument te waarborgen. Handhaving van deze regelgeving is een taak die valt onder mijn verantwoordelijkheid, aldus de staatssecretaris, ‘Ik houd daarom vast aan voortzetting van de reeds ingezette handhaving tegen UberPOP chauffeurs. Ook de handhaving tegen Uber International BV in de vorm van een last onder dwangsom wordt voortgezet

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.