Spitsstrook A12 verbetert doorstroming

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min
De
De filezwaarte op het traject tussen Gouda en het Prins Clausplein in de A12 is met de 11 km lange spitsstrook bijna gehalveerd. Dat blijkt uit de uitkomsten van een quick scan een maand na de opening van de spitsstrook door het Expertisecentrum Verkeersmanagement.

De filezwaarte richting Den Haag is met 30% afgenomen. De spitsstrook levert hierdoor op jaarbasis een besparing op van 3,5 miljoen euro aan maatschappelijke kosten.

Minister Eurlings gaf 8 maart het startschot voor de uitvoering van het derde van de dertig Spoedaanpak projecten: de wegverbreding van de A12 tussen Woerden en Gouda. Op dit traject wordt een 18 km lange spitsstrook aangelegd, die aansluit op de onlangs geopende spitsstrook van Zoetermeer naar Gouda. Hierdoor komt vanaf Woerden naar Zoetermeer één lange spitsstrook van bijna 30 kilometer beschikbaar.

 

De aanleg van de nieuwe spitsstrook tussen Woerden en Gouda maakt deel uit van het Randstad Urgent-project ‘Flessenhalzen A4/ A12’. Met het Randstad Urgent-programma zetten kabinet, provincies en de regio de schouders onder ruim twintig projecten in de Randstad die een bijdrage leveren aan een economische sterkere en beter bereikbare Randstad.

 
Auteur: Joske van Lith

Op de A12 bij Woerden wordt een spitsstrook aangelegd.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.