SpitsScoren haalt 500.000 auto’s van A15

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Op maandag 2 april is de 500.000ste SpitsScore op de A15 behaald. Sinds de start van het spitsmijdenproject in oktober 2009 zijn dankzij Spitsscoren in de ochtend- en avondspits een half miljoen auto’s minder op de A15 tussen Vaanplein en Rozenburg.

Van de ruim 1.800 deelnemers mijden dagelijks gemiddeld zo’n 800 automobilisten de ochtendspits in de richting van het Rotterdamse havengebied. In de avondspits gaat het om gemiddeld 550 automobilisten per dag, het havengebied uit. Dit betekent dat het personenverkeer op het traject in beide richtingen dankzij SpitsScoren met ruim 7 procent gereduceerd wordt. Het project voldoet hiermee ruim aan de doelstelling van 715 SpitsScores per dag.

Resultaten
Uit recent onderzoek blijkt dat de deelnemers SpitsScoren als dienst hoog waarderen. De meeste deelnemers geven aan de spits te mijden door eerder of later naar het werk te gaan of door thuiswerken. Ook maken deelnemers steeds vaker gebruik van de (elektrische) fiets, scooter of motor om naar het werk te reizen. De meeste deelnemers geven aan de ochtendspits makkelijker te kunnen mijden dan de avondspits. Dankzij de beloning die zij ook in de avondspits kunnen verdienen, is een toename van het aantal spitsmijdingen in de avond (de haven uit) zichtbaar geworden.

SpitsScoren
SpitsScoren wordt uitgevoerd in opdracht van De Verkeersonderneming in Rotterdam. Hierin werken het ministerie van IenM, Rijkswaterstaat, het Havenbedrijf en de stadsregio en gemeente Rotterdam samen aan een betere bereikbaarheid van stad, haven en regio. SpitsScoren loopt nog tot 1 juli 2012.

 
Auteur: Joske van Lith

Door het spitsmijdenproject SpitsScoren rijden er 500.000 minder auto's op de A15 tussen Vaanplein en Rozenburg

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.